top of page

唱遊識香港—體驗工作坊💃🏻🕺🏻

話咁快就已經4月尾啦! 我哋上個月舉辦左兩個工作坊,整過砵仔糕,又接觸過表達藝術,真係大開眼界,仲要大人同小朋友都玩得,小編真係超級開心呀! 搞過幾次工作坊之後,我哋發現各位小朋友實在係多才多藝,所以今次就決定挑戰下大家!唔知小朋友唱歌跳舞又得唔得呢? 嚟睇下我哋同學仔 Rosemary 同 Edward嘅舞蹈先!



係咪好可愛呢? 小編畀足100分佢哋!

小朋友又想唔想好似佢哋咁,唱住跳住學中文呢?機會嚟啦!我哋計劃開設一個唱遊班,畀小朋友透過學習原創廣東話歌曲,邊唱歌邊舞動身體,認識香港文化~ 今次呢個體驗工作坊就係希望畀小朋友了解一下課堂會係點嘅,之後如果想再學多啲廣東話歌,當然可以繼續報名參與啦!


嚟緊4月24號,Freddi老師將會帶領咁多位小朋友,一齊「唱」遊香港各區,同朋友仔、屋企人互動,了解下我哋可愛嘅城市!小朋友係咪聽到心郁郁呢~ 想一齊玩嘅就唔好猶豫,拿拿聲報名啦!


唱遊識香港—體驗工作坊

日期:2022年4月24日(星期日) 時間: 東岸時間 09:00 - 10:30 EDT 倫敦時間 14:00 - 15:30 BST 西澳時間 21:00 - 22:30 AWST 歐洲時間 14:00 - 15:30 WEST 15:00 - 16:30 CEST 16:00 - 17:30 EEST 亞洲時間 20:00 - 21:30 ICT 21:00 - 22:30 HKT / SGT


適合對象:6-12歲小朋友(如有興趣,家長亦可一同參與) *小朋友需具備至少6歲的廣東話聆聽理解能力,能理解完整句子 人數上限:20位小朋友(家長不計算在內) 導師:Miss Freddi 費用:免費 形式:Zoom


報名表格傳送門:https://forms.gle/nzhzuaCPRBD71jZRA

名額就快滿啦,有興趣就快啲報名啦!

55 views

Recent Posts

See All
bottom of page